Ontwerp Kiezen

Diamanten ringen zijn heel waardevol . Zulke type ringen kan  vooral voor huwelijken en verlovingen voorkomen. Deze ringen komen in verschillende ontwerpen die de gehele ontwerp van de ring meebepalen.  Echter, het is niet zo simpel om de perfecte ring te kiezen. Er bestaan vele vormen en typen die je op voorhand moet uitzoeken.

Maakt de ringmaat of de vorm van de vingers uit?

De vinger maat en de vorm van de vingers is heel belangrijk om een keuze te maken. Bij lange vingers horen andere type ringen dan bij korte vingers. Als je de vorm van je vingers goed kan combineren met de vorm van de ring dan zal je uiteindelijke een goede ring keuze maken.

Welke snede Diamant kiezen?

De meest opvallende eigenschap over diamant is dat het in een vele vormen kan voorkomen. Hierdoor is het dan makkelijker om een keuze te maken voor jezelf.  Je hebt dan vormen zoals rond, vierkant, ovaal, marquise, hart, peer, smaragd en zo verder. Er zijn vele mogelijkheden en ze maken deel uit van de ring ontwerp.

Solitaire of Swiss Setting?

De wijze van plaatsing is ook belangrijk. Je kan bijvoorbeeld kiezen van een enkele diamant of van een enkele diamant met kleine zijstenen. Of omringend kleine stenen met een grote diamant. Er zijn talrijke opties.  De vorm van de ringen hangen meestal af van de merk van de producent. Sommige beiden extravagante ontwerpen. Anderen houden heel simpel en klassiek.

Je moet ook ervoor zorgen dat de ring comfortabel op je vinger zit. Daarom moet het niet overdreven breed worden. Brede ringen zijn meestal bedoelt voor de mannen.